Tältfestival

9/26/2016 05:53:00 em jojo 2 Comments

Samla ihop ett gäng vänner, förslagsvis några av dem med barn i blandade åldrar. Samlas en eftermiddag på en större gård, gärna med tillhörande båthus och bastu. Sätt upp tält och gör det mysigt med sovsäckar och kuddar. Tänd eldar, grilla korv och stek kolbullar. Drick kokkaffe eller varm choklad. Lägg ungar i tälten, smyg ut när de somnat. Drick lite gammeldansk eller lettisk likör, bada bastu, elda lite till, prata om allt mellan himmel och jord. Kryp ner i sovsäcken. Sov.

Vakna till solsken, barnskratt och morgondis. Tänd eld igen och fixa lite kokaffe och kanelbullar till förfrukost. Plocka ihop en del. Låt tälten stå ett tag till för att torka upp. Gå upp till gårdshusen, laga till en rejäl brunch i lantköket. Utfodra ungar först, sätt sedan på valfri tecknad film. Ät sedan brunch onödigt länge och med onödigt många påtårar.

Gå tillbaka ner mot sjön, plocka ihop tält. Kramas och tacka. Åk hem och packa upp. Och där har ni receptet för en helt fantastisk helg tillsammans med de bästa av vänner!

2 kommentarer:

  1. Låter ju faktiskt helt underbart! Hälsar hon med svår tältabstinens ��

    SvaraRadera
  2. Lät verkligen supermysigt! Bra tips! :-)

    SvaraRadera