Yrkesskadad

10/31/2016 09:35:00 em jojo 1 Comments


Precis när jag ska dra igång den sista benlåten på kvällens BodyPump-pass går larmet. Medan övriga på gymmet mest fortsätter kuta på sina löpband och dra i sina maskiner så tvingar hon som till vardags jobbar som lärare ut alla sina deltagare till entrén för vidare info. Yrkesskadad much? Å andra sidan, varför struntar folk i larm?!

Nu var det inte något skarpt läge, utan bara en bakdörr som inte var programmerad för de ca 45 sekunderna som var sagt, utan typ 5. Den som öppnade dörren var vår VD, så no harm done där i och för sig och kontakten med larmbolaget var direkt, så förhoppningsvis ordnar just den barnsjukdomen på det nya gymmet till sig redan imorgon.

Nu vet vi åtminstone att det går rätt snabbt och smidigt att evakuera en full gruppträningssal, så det testet är gjort. Och vi fick ett par minuters välbehövlig vila innan alla utfall och knäböj förstås... Men det fick mig att fundera, och också tycka till om att en genomgång av nödutgångar, ansvarsområden och återsamlingsplatser etc. är på sin plats för oss som arbetar på gymmet. Vi kör ju brandövningar rätt ofta ändå på mitt jobb, som är en grundskola, och där finns det varje gång förbättringsområden ändå. VD:n tyckte det var en relevant fundering, så förhoppningsvis dyker det snart upp ett tillfälle för en övning eller två.

Har du koll på utrymningsplanerna på dina olika "arenor"?

1 kommentar:

  1. Japp och även det första en gör vid hotellvistelse o så!!! Important!!!
    Kloka du <3

    SvaraRadera