Skidtävling!

4/06/2013 03:34:00 em jojo 0 Comments


Jomen en skidtävling ställde jag upp i det här året iallafall! Vasaloppet, Årefjällsloppet och alla andra lopp kan slänga sig i väggen, för idag avgjordes den mest prestigefyllda tävlingen för den här säsongen! 

En vän hade bjudit in till skidtävling med grill, after ski för de som ville och bullar till barnen. Igår hade spåren (kärleksfullt spårat med spårsläde, fem spår i bredd) varit jättefina och hårda, men typiskt nog så snöade det rejält i natt. Efter två veckor med finväder... Så vi fick börja med att spåra lite.

Så på grund av vädret blev starten uppskjuten. Eller, det har nog snarare att göra med att vi visst började med korvgrillning och lite snömingel istället. Lite kaffe på det. Och att alla inte var på plats till utsatt starttid... Men vad gör väl det. Till slut blev det ju åka av iallafall.

Jag kom tvåa i min damklass. Jorå, strax efter ett gammalt skidproffs. En turskidklass och en barnklass fanns det också med, utöver damer, herrar och mix. Riktigt hur uppdelningen gick till vet jag inte, men alla var nöjda. Publiken var fantastisk och tjugotalet som ställde upp i tävlingen blev rikligt belönade med chokladpengar efteråt. Dessutom kom solen fram till slut, bara en sån sak!

Hur lång tävlingen var? 300 meter... 

0 kommentarer: