Träningstips från gympasalen

1/17/2016 09:05:00 em jojo 2 Comments

Behöver du kanske en cirkelträningsidé till veckan? Varmt välkommen att låna min, som jag körde med årskurs 6 i fredags. Den går med all säkerhet att modifiera så att den passar på gymmet eller hemma. Själva grejen är nämligen egentligen inte stationerna, utan hur länge en kör varje station.

Hemligheten till att göra det hela lite mer spännande? En tärning. En etta betyder 10 sekunder, en sexa 60. För att det inte skulle bli alltför snabba byten så fick eleverna köra två gånger på varje station, med en kort vila mellan, innan de bytte till nästa. De som fick 50 och 60 sekunder på bänkhoppen var rätt möra efter sina set... Men som vanligt är det här gänget grymma när det är dags för fredagsfys, så de bara körde på! Jag kunde går runt och peppa, heja och high-fiva eftersom jag hade hjälp av en förkyld elev som fick slå tärningen och en annan som tog tiden. Alla delaktiga, och sedda.

Om min fantastiska bild ovan inte räcker som beskrivning följer här en något mer detaljerad förklaring. Jag börjar med hopprepen längst upp i vänstra hörnet, sedan medsols.

1. Hopprep
2. Dips på bänk
3. Sprint mellan koner
4. Jägarvila mot vägg
5. Rodd i ringar
6. Boxhopp eller uppkliv på plint
7. Plankan
8. Hopp på bänk
9. Rygglyft
10. 8:an runt bommar (kan eventuellt vara svårt att få till någon annanstans än i en gympasal)...
11. Springa/hoppa i tjockmatta (kanske samma bekymmer som på nr 10).
12. Armhävningar.

Let me know om du provar!

2 kommentarer:

  1. Kan en få va' me' - önskade att jag hade haft dig som gympalärare när en va skolunge <3 High ten!!

    SvaraRadera
  2. Grymt roligt med tärning! Jag tror jag testar på mitt cirkelpass redan i morgon. Måste bara hitta på en ersättning för bommar och tjocka mattor, för sånna skojigheter har vi tyvärr inte! Tack för tips :)

    SvaraRadera