Februaripepp!

1/31/2016 09:08:00 em jojo 1 Comments

Varning för långt inlägg! Men väl värt att läsa tycker jag! Speciellt om du behöver lite februaripepp!

Imorgon är det nämligen dags! Ny månad och med det så drar Februariutmaningen igång! För er som eventuellt är nya här inne, så finns det några gamla inlägg att läsa bland annat här, här och här. För de som inte orkar leta reda på gamla inlägg så är februari (i egenskap av att det är den kortaste månaden på året, och också en månad utan en massa helgdagar och annat som kan ställa till det) numer officiell utmaningsmånad. Jag har kört på i flera år, och jag får med mig fler och fler på tåget.

Vad handlar själva utmaningen om då? Ja, det fina i kråksången är att det bestämmer en själv! Jag har nu i fem års tid (tror jag) haft träna-varje-dag-februari som en utmaning. Minst 30 minuter varje dag, och en lugn promenad räknas inte, men superpowerwalk och yoga gör det. Bland alla andra träningsformer en kan ägna sig åt. Som sagt, reglerna ställer en upp för sig själv. Den här utmaningen har jag fått med mig många på, och nu är vi ett helt gäng som peppar varandra i olika sociala medier och i verkligheten med.

Min andra utmaning (lika bra att slå ihop alla på en gång tänker jag) har jag nu hållit på med i ett par år. Det började med att jag tänkte att jag skulle göra en kyl-, frys- och skafferirensning i februari. Inte handla hem så mycket matvaror. Den utmaningen utvecklade sig ett år senare till att bli en leva-på-500-kr-utmaning. När räkningarna är betalda tar jag ut 500 kr som ska räcka till allt (ja, då menar jag allt) i februari. Mat, nöjen, bensin osv. Och vet ni, det har faktiskt inte varit ett problem ett enda år! Det enda en behöver göra är att tänka till lite! Visst, min bil är så gott som fulltankad, och jag handlade några ägg fler än vanligt idag på affären, men i övrigt så har jag inte bunkrat upp något, utan vet att jag har det jag behöver. Flera gånger om om det verkligen skulle gälla.

Behöver jag snåla i februari? Sitter jag pyrt till? Nä, inte det minsta, jag har inte problem med min ekonomi, utan jag gör det här för att dels bevisa för mig själv att det går, dels för att jag tycker jag (säkert i likhet med många andra) ofta konsumerar utan att reflektera över det. Att jag har en rejäl slant att göra någonting roligt för, eller spara undan, när mars sen kommer är bara en bonus.

Jag har också tagit med mig utmaningstänket till mina kollegor, och nu är det flera som har satt upp ett mål för månaden som kommer. Jag tänker att jag delar med mig av dem med här, som inspiration. så kanske någon av er som läser också har lust med en härlig utmaning i februari. Berätta gärna isåfall!

Här kommer alltså ett urval ur utmaningar som kommer att ske denna februari:

  • Träna varje dag.
  • Leva på 500 kr (efter räkningarna är betalda såklart).
  • Rensa ut en sak per dag (slänga, skänka, sälja).
  • Skärmfritt efter 18.
  • Prova en ny grönsak/frukt varje dag.
  • LCHF under februari
  • Cykla 2ggr/vecka.
  • Nej fan, aldrig i livet! Bara att ta sig upp ur sängen i februari är ju en utmaning!
Så, vad säger du, hänger du på?!

1 kommentar: