Rice Krispies Treats

7/22/2013 05:23:00 em jojo 0 Comments



För ett par sex-sju år sedan jobbade jag två somrar som ledare på ett internationellt barnläger. Varje lands delegation på fyra barn och en ledere hade en kväll som var "deras". Där det lektes typiska lekar, berättades om traditioner och bjöds på typiska snacks. Ett år körde vi svenskar Lucia mitt i sommaren med pepparkakor och hela baletten. Annars är midsommar och små grodorna ett säkert kort!

Den mest minnesvärda kvällen för mig under de här två somrarna var den japanska, där vi fick bevittna en hel te-cermoni. Det var vackert! Och så kommer jag aldrig att glömma den frystorkade glassen(!?) som amerikanarna bjöd på. Straight from NASA liksom. Något annat som vi bjöds på av desamma var Rice Krispies Treats. Sliskigt söta snacks gjorda på Rice Krispies (duh), marshmallows och smör. Så sött så att man baxnade.

Igår gjorde jag något liknande, inspirerad av bloggen Tasty Health, som precis hade ett inlägg om quinoapuffar. För jag hade också en påse puffar som mest drällde i skaferiet, i väntan på müslifixande som aldrig verkar ske. I samma skafferi har jag också en påse proteinpulver med vaniljsmak från Holistic, och just nu har jag inget större behov av just protein i pulverform men jag tänker mig att det kan vara en bra bas att använda i olika bakverk. 

Så jag freestylade som vanligt, och poff (eller kanske snarare snap, crackle and pop), så hade jag bakat Quinoa Krispies Treats! Jag kan som för det mesta bara ge fingervisningar när det kommer till mängd av de olika ingredienserna eftersom jag aldrig tror att det kan bli något av det jag kokar ihop, men lova att ni provar!

Mixa kokosflingor (eller kommer du på i tid att du har kokosmjöl i skafferiet så använd det) och mixa sedan detta tillsammans med ungefär samma mängd proteinpulver (vanilj). Mixa i lite mer vaniljpulver, en kläm på flaskan med agave-sirap och en sked kokosolja till en kladdig smet (typ cookie-dough-konsistens). Späd med någon sorts vätska om det blir för torrt. 

Vänd ner quinoapuffarna och gotta runt med händerna så det blir lagom härligt kladdigt och blandat. Tryck ner i en form (jag använde en matlåda) som är täckt med plastfolie, platta till och frys in nån timme. Skär sedan upp i munsbitar! Ät och njut av någorlunda nyttigt slisk! Förvaras nog bäst i frysen.

0 kommentarer: