Truly grateful

5/10/2013 08:57:00 fm jojo 5 Comments


Varning för ett riktigt sötsliskigt och äckligt positivt inlägg. Har du ätit citron till frukost gör du nog bäst i att sluta läsa nu.

För åh, det verkligen bubblar i kroppen. Jag har så mycket att vara tacksam för, och så mycket att se fram mot. Jag måste göra en lista! En bra-saker-i-livet-just-nu-lista. Visst har jag också saker som jag önskar var annorlunda, och saker jag behöver jobba med som inte är bara guld och gröna skogar. Men precis här och nu vill jag bara fokusera på det som just nu fyller mig med glädje och förväntan.

 • Min familj. Mina föräldrar och min syster är de bästa. Klart de hamnar högst på min lista idag. Hundarna får man på köpet och de är rätt sköna de med.
 • Mina vänner. Jag har många kompisar och bekanta, men det är få som jag verkligen skulle kalla vänner. De som jag alltid kan lita på och som ger mig lika mycket energi som jag hoppas att jag ger till dem. Nu träffas vi alltför sällan, men bara vetskapen om att de finns där gör mig glad.
 • Träningsresa. Om bara fyra dagar får jag åka till Fuerteventura och må gott. Träna, äta, sola, sova. Typ.
 • Workout Åre. Knappt landat från resan så drar jag till Åre och jobbar på Sveriges bästa konvent. Med en av ovan nämnda vänner. Jobba/träna på dagarna, mysa i en stuga och dricka ett glas vin på kvällarna är planen.
 • I slutspurten på terminen så åker jag och en kollega till Skottland på fortbildning. Ett internationellt program där vi ska lära oss mer om utomhuspedagogik. I en miljö som verkar fantastisk. Jag var i Skottland för hundra år sedan, när mor och far tog med oss barn på tågluff genom kullarna. Vi nådde ner till marken redan på den tiden (annat uttryck för att vi inte är så långa i vår familj) så jag kommer ihåg att jag och syster ibland sov på hatthyllorna i tåget. De var som en hängmatta. Iallafall, tillbaka till fortbildningen. Det ska bli spännande. Enda smolket i den bägaren är att jag inte kan följa med mina nior som jag sedan ska släppa till gymnasiet på deras klassresa till Gotland. Det hade varit ett fint avslut. Fast de kommer nog ha det toppen ändå. Kanske skönt att slippa fröken som alltid vill leka en massa...
 • Sommaren. Jag tänker att i år är året då jag verkligen ska kunna nyttja min gula, fina badanka till kajak. Förra sommaren var inte en kajaksommar. Helt klart. Jag har heller inga andra planer för sommaren än att njuta av varje ledig dag, och ta dagarna som de kommer. Sen har jag svårt att förstå att sommaren snart är här.
 • Stugrenovering. Okej då, en plan finns för sommaren. Att renovera lillstugan. Nu är det bara ett tomt timrat skal. Själva snickrande lejer vi bort, men det är mycket som ska fixas och trixas med ändå. Åh, tänk till jul (senast), då vi kan sitta framför kaminen och bara njuta. Och koka knäck. Fast det är förstås syrrans jobb. Knäckkokningen alltså.
 • Sh'bam. Tro't eller ej, men med största sannolikhet blir det ännu en LesMills-utbildning för mig. I början av hösten. Redan nu lätt nervös, men det känns som en passande utmaning och jag hoppas alla tänker hålla tummarna. 

Nu får jag nog ta och lugna mig lite med alla framåtblickar och tacksamhetsprat. Don't jinx it liksom. Ska äta en god frukost och jobba undan lite mer denna klämdag, sedan väntar en härlig fredagspump i vanlig ordning. 

Men berätta nu; vad är du tacksam för? Har du en blogg får du gärna göra ett eget inlägg och skriva in länken i kommentarsfältet så får jag kika på din bra-saker-i-livet-just-nu-lista. 

5 kommentarer:

 1. Njut, snyggo! Väldigt bra initiativ, ska def skriva eget och länka. Kram på dig!

  SvaraRadera
 2. Skottland är ju typ bäst, och så vackert att det värker i hjärtat....fast på ett bra sätt!

  Jag får väl säga att jag är tacksam att jag får åka FRÅN denna ön hem till Norrland om lite mer än två månader - längtar!

  SvaraRadera
 3. Fint inlägg - tack för att du har startat en tacksamhetsvåg över bloggosfären! <3

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt inlägg! Alla kan behöva bli påminda om detta med tacksamhet!

  SvaraRadera
 5. Vad roligt att ni gillade idén, vi har verkligen en massa saker att vara tacksamma över, stort som litet.

  SvaraRadera