Kvällsföreläsning

7/02/2015 10:52:00 em jojo 0 Comments

Han kanske inte riktigt gynnades av att det blev årets varmaste kväll, men uppslutningen var ändå riktigt god till Jonas Coltings föreläsning som jag besökte ikväll. Mycket av det han pratade om har jag redan hört eller läst, från poddar och debattartiklar och så, men det var verkligen väl värt att lyssna på. Jag tycker det är oerhört intressant att få så många olika infallsvinklar på hälsa som möjligt, viktigt för att kunna skapa sig sitt eget tänk, och inte bara köpa första bästa löpsedel.

Det är svårt att sammanfatta vad han faktiskt pratade om, för det rörde sig mellan väldigt många områden, allt från sin egen triathlonkarriär till hormonernas påverkan på ämnesomsättningen. Men han lyckades verkligen fånga publikens intresse under de två timmar han pratade. Oavbrutet. Imponerande bara det.

Själva upprinnelsen till föreläsningen är att Colting egentligen är här för att springa i fjällen med ett gäng framöver, och att det då passade bra att lägga in en föreläsning också. Det är det nyöppnade hotellet Frösö Park som har ambitionen att bli ett av de sportigaste hotellen någonsin, och som vill kunna erbjuda olika sorters aktiviteter. Den ansvarige för just sport och kommunikation berättade att de hoppas och tror att de ska kunna dra upp ett skidspår precis utanför hotellet till vintern. Ski in and out på riktigt alltså! Jag vet redan många cyklister som har hotellet som depåstopp under långpass, och man ska känna sig lika välkommen i kostym som i lycratights. Kul initiativ, och jag hoppas att det kommer fler aktiviteter, föreläsningar och evenemang som går i hälsans tecken.

0 kommentarer: