Svartsjöarna

2/14/2016 04:25:00 em jojo 1 Comments

Både idag och igår har vi nyttjat det fantastiska området kring Svartsjöarna här i närheten av Östersund! Kolla här: Klick, klick och klick. Flera olika ideella krafter som tillsammans spårar upp miltals av härliga och lättåkta skidspår. Alla hejar på alla, oavsett om en blir omåkt eller möts. Enligt min far (som jag anser vara en rätt säker källa när det kommer till skidåkning) går det att få ihop runt sju mil om en åker alla slingor både runt sjöarna och kring byarna i närheten!

Riktigt så långt har vi inte åkt i helgen, men runt två och en halv mil blev det väl sammanlagt. Igår tog jag och mitt sällskap en slinga, i skymning och ett lätt snöfall. Idag en annan, med helt nykörda, jättefina spår. Vi hade siktet inställt på våffelstugan idag, men vi var inte de enda, så vi åkte tillbaka med tomma magar för att lämna plats åt ett gäng som kom med pulkor och barn. Istället blev det varm choklad och bulle på caféet hemmavids efteråt. Gott det med, och så har vi ju en våffeltur att se fram mot en annan gång istället.

1 kommentar:

  1. Svartsjöarna är verkligen ett guldkorn. Toppen att det finns eldsjälar som fixar så vi andra kan njuta av den fina miljön.

    SvaraRadera