To Norway and back

9/07/2015 09:14:00 em jojo 0 Comments


Ungarna stannade i tälten. Så min frånvaro här på bloggen har ingenting att göra med zombie-elever eller så. Nä, tystnaden förklaras av att när vi kom tillbaka från vår 12 km långa cykeltur i torsdags så drog jag direkt till Norge! En nätt resa på 70 mil t.o.r.. För en helgs jobb på Storerikvollen. Långt från bruset. Och nätuppkoppling... Men med snö på Sylarna den sista dagen! Så nog är det höst alltid!

Trivdes precis lika bra som förra gången, och det var faktiskt lite tungt att åka därifrån hem till vardagen igen. Men nu är det bara en vecka kvar av säsongen ändå, så snart stängs elaggregatet av för sista kvällen innan den bemannade delen av stationen får vila fram till påsk. I Norge har de ett system med nycklar när det inte är säsong. Är man medlem i turistföreningen kan man "leasa" en nyckel som går till självhushållen vid de olika stationerna. Det finns ved, burkmat, påsmat och annat som du får nyttja och så betalar man i en låda (eller med faktura hemma nuförtiden). Och det verkar vara ett system som fungerar.

Under säsong finns det dock inget självhushåll öppet på de flesta bemannade norska stationer (personalbostäder istället), så om du inte tältar och lagar medhavd mat i stormköket är det (trerätters) middag, sängen och en himmelsk frukost som du får betala för. Det kan vara bra att veta om du ska ge dig in i Norge på tur.

0 kommentarer: