Små men fantastiska!

5/31/2016 06:53:00 em jojo 0 Comments
Tänk dig att du är tolv år, slänger upp en jättestor ryggsäck på ryggen, traskar i finväder sisådär 11 kilometer, med ett lunchstopp (och kasta-macka-stopp) på vägen. Kommer efter de där elva kilometrarna fram till lägerplatsen där du slår upp tältet i ett huj och sedan ägnar resten av dagen åt att bada i det iskalla vattnet, spela lite boll, brottas med tältkompisen, rulla nedför den stora vikingakullen i sovsäcken (icke subventionerat av lärarna), laga mat på stormkök, elda lite i eldstaden och spela kort. Ta sedan väldigt lång tid på dig att ta dig in i tältet, så det blir liiite senare än vad lärarna ha sagt. 

Var riktigt trött på morgonen så att lärarna får skaka lite extra på tältet innan du kliver upp, lagar pannkakor på nämnda stormkök och få lite bråttom med att plocka ner tältet för att det tog så lång tid att steka pannkakor. Packa ihop tältet och gnäll lite på dina tältkompisar för att de inte hjälper till så mycket som de borde. Ta på dig ryggsäcken igen, som visst är något lite lättare än igår, men lite mindre snyggt packad, fyll på vattenflaskan innan du traskar de elva kilometerna tillbaka igen. På årets hittills varmaste dag! Doppa huvudet i sjön på sista rastplatsen, och ta 26 minuter på dig under den sista kilometern innan du äntligen är framme igen och får åka hem till lagad mat och en säng. Och känn dig så stolt över dig själv!

Alltså, vi har haft en sån bra tur med sexorna! Självklart har vi mycket att tacka vädret för, för det är enklare att ha det härligt och mysigt i finväder. Men de imponerar återigen och jag lovar att innan de har slutat nian så kommer de kunna hålla friluftslivskurser! Så länge de inte glömmer bort den där detaljen om att hålla koll på sitt eget skräp. Där har vi fortfarande en del att jobba på. 

En sån här grej är helt fantastisk när vi väl är igång, även om det är mycket planeringsjobb innan, och mycket att rodda med efteråt. Och det är väldigt mycket värt det, både i form av enskilda relationer och gruppdynamik, även om det innebär att det blir (än) stressigare med betyg och annat innan skolavslutningen. Men en har igen det big time!

Nu ska jag äta mat, dricka en ingefärsöl, (tack för Instagram-tipset Träningsblogga-Ida), kanske dricka en vanlig öl (det är ju viktigt med mineralbalansen), och sedan duscha. Sen är jag nog klar med det mesta för idag... Nä just ja, måste plocka ihop tältet som hänger på tork först. Men sen.

0 kommentarer: