Varken gluten- eller mjölkfritt...

Ibland, eller snarare rätt ofta, tycker jag att många krånglar till det. Inklusive mig själv. Även om jag nu äter både gluten och mjölk. Rubriken fick bara illustrera sånt som jag inte ägnade en tanke åt för fem-tio år sedan. Självklart finns det många som inte kan äta allt, av många olika orsaker, men har vi inte lite tappat bort oss i alla råd och rön som svischar förbi i allt högre takt? Vad man ska och inte ska äta. Och i jakten på någon sorts ultimat hälsa så fyller vi mandelmjölkssmoothien med superbär/superfrukt/supergräs/superfrön från andra halvan av jordklotet.
Men, hälsa kan ju också vara att få äta frukost på Jazzköket med en fin kollega. Med surdegsbröd bakat på mjöl från en lokal kvarn, ost från lokalt mejeri, hemkokt morotsmarmelad, fåryoghurt med granola och det lokala superbäret svartvinbär. Dricker äppelsmoothie, kaffe från Åre Kafferosteri och så en får man en himmelsk äggröra i en liten skål som lagas på beställning (gärna på jamtska). På riktiga ägg. Och grädde. Mycket grädde.
Totalt okrångligt. Och magiskt gott.
0 kommentarer: