Dinner for one
Det är alldeles för ofta jag inte anstränger mig när jag lagar mat. Det ska gärna gå snabbt, generera så lite disk som möjligt och det är sällan det blir särskilt fantasifullt.
Men ibland blixtrar jag till. Varför ska man spara riktig god mat till speciella tillfällen för? Så idag blev det en vanlig ovanlig onsdagsmiddag med vietnamesiska sommarrullar. Inte nog med att det var smaskens, det gick snabbt och inte blev det så mycket disk heller. Perfekt!
Så, nu får ni ju gärna dela med er av era egna guldkantsrecept. Snabbt, gott och lite disk (helst). Jag längtar efter matinspiration!
Vill gärna ha receptet på det där! Litar mer på text än mina ögon :) I kväll ska jag göra den här pizzan (inte supernabb, men definitivt kvickare än man tror):
SvaraRadera4p
Botten
2 dl dinkelmjöl
2 tsk torrjäst
1 tsk bakpulver
1,5 msk rapsolja
1 tsk honung eller agave
2 krm havssalt
1 msk linfrö, chiafrö eller fiberhusk
1 msk solrosfrö
0,5-1 dl ljummet vatten
Topping
1 stor purjolök, hackad
1 päron, mycket tunt skivat
2 msk olivolja
200 g chévre, smulad
150 g valnötter
3 tsk manukahonung
2 msk hackad rosmarin
4 msk gula russin/ett gäng hackade torkade aprikoser
Grädda 10-15 minuter (förgrädda degen 5 min innan topping om du vill, jag gör lite olika eftersom jag är en osäker kock som inte riktigt litar på minne eller känsla ;=))
Salladstopping (läggs på efter gräddning):
2 nävar maché- eller bistrosallad
0,5 päron, finhackat
2 msk färskpressad citron
1 tsk havssalt
1 msk olivolja
Yum!