Baktanke

4/14/2012 09:17:00 fm jojo 0 Comments

Sweet as sugar?

En av mina kollegor äter just nu enligt LCHF. Mig har det aldrig lockat att ens testa. Jag äter i och för sig mindre kolhydrater i form av pasta, nudlar, potatis, ris etc än tidigare, men det handlar mer om att jag har ätit för stora portioner av allt och vill "hålla igen" lite... Jag säger som tidigare, man ska äta det man mår bra av, men man får gärna skänka en tanke på miljön... 

Eftersom vi ska umgås i helgen så ville jag som blev frukost- och fikaansvarig göra någonting som hon också kan äta så jag testbakade igår. Recept? Noop. Men om nån vill veta så är det här innehållsförteckningen: Ägg, olja, mandelmjöl, stevia, bakpulver och lite fiberhusk. Vaniljpulver och kardemumma som smaksättning och så ett hallon i mitten. Förresten, det där hallonet kanske är verboten?

Och jag är nu än mer övertygad om att "fejkgott" inte är min påse nötter. Nä, då avstår jag hellre och äter "riktigt socker" mindre ofta istället. Hänger ni med? För inte var de goda. Konsistensen var helt perfekt, så där får jag ett stort A. Kanske är jag som inte kan baka men det var någon mystisk eftersmak på det hela som gjorde att jag inte åt upp ens en hel. Sötningsmedlet? Jag lämnar det sista utlåtandet om de var ok eller inte till min kollega, de kanske ska smaka så?


Edit: Nä, det var inte bara jag. De var inte goda. No more lchf-bakande från mitt håll det är en sak som är säker.

0 kommentarer: