How to boil the perfect egg
Det är ju i och för sig individuellt hur det perfekta ägget ser ut, men vill man ha ett ägg med fast gula som ändå är krämig precis i mitten så är det här receptet (eller ja, recept var ju verkligen att överdriva) oslagbart. Jag kunde inte koka ägg och jag avskydde gulan innan min syster flyttade in till mig en sväng för några år sedan. Då blev jag bortskämd med dessa mumsiga ägg till frukost varje dag, och sedan dess vill jag gärna starta dagen med denna vitamin- och mineralbomb. Jag kokar oftast två ägg, så finns det ett praktiskt mellanmål till hands. Tack kära syster för att du visade mig äggkokarkonsten. Nu delar jag med mig av hemligheten till er andra.
- Lägg ett eller flera EKOLOGISKA ägg (ni äter väl verkligen ingenting annat än eko-ägg?) i en mindre kastrull, fyll på med kallt vatten så det precis täcker ägget/äggen.
- Koka upp på högsta värme tills du ser de första riktiga kokbubblorna.
- Sänk värmen ett par snäpp och sätt timern på 7 minuter. Fixa resten av frukosten medan du väntar.
- Häll av vattnet och spola kallt ett litet tag. Låt sedan ägget/äggen vila någon minut i det kalla vattnet (du var ändå inte klar med resten av frukosten, eller hur, så nu kan du fixa det sista)...
- Plocka upp ägget, torka av det lite. Skala och njut med valfritt tillbehör
Smaklig spis!
Själv vill jag att äggulan skall vara lös. Så jag göra precis som du fast jag kokar mina ägg i fem minuter.
SvaraRadera